Ilden

Ilden - Henri Barbusse | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henri Barbusse
DIMENSJON
12,51 MB
FILNAVN
Ilden.pdf
ISBN
1161418710080

BESKRIVELSE

Da denne boka midt under krigsforvirringen kom ut i Frankrike i 1916, slo den ned som en bombe i fransk offentlighet. Presteskapet og den etablerte offentligheten reagerte med å karakterisere innholdet som landsforræderi og et forsøk på å demoralisere soldatene. Men soldatene i skyttergravene på begge sider av fronten kjente seg godt igjen i beskrivelsene. Den intellektuelle verden var i sjokk. Langsomt ble det akseptert at det her forelå et litterært mesterverk. Boka mottok da også den prestisjetunge Goncourt-prisen. Med sin konkrete, ærlige og skånselsløst realistiske beskrivelse av skyttergravskrigens hverdag har boka stått fram som enestående helt til i dag. Boka ble umiddelbart oversatt til de fleste kulturspråk, men inntil denne utgaven har ikke norsk vært et av disse. 11. november 1918 klokka 11:00 stilnet våpnene i Europa. På slagmarkene hadde krigen etterlatt seg 10 millioner døde soldater, ytterligere 7 millioner var skadet for livet og ytterligere 15 millioner soldater hadde det som ble karakterisert som alvorlige skader. Boka er oversatt av Bernt Knut Tornaas.

Informasjon om ha mange jern i ilden i gratis engelsk online ordbok og leksikon. ha mange jern i ilden. SOTSJI (TV 2): På et pressetreff i Sotsji fortalte en åpenhjertig kronprins at han slettes ikke var ansvarlig for at OL-ilden ble tent under åpningsseremonien på Lillehammer. Kjøp Den evige ilden fra Cappelendamm Ken Follett vender tilbake til åstedet for suksessromanene Stormenes tid og I all evighet, i en storslått, episk historie om det turbulente 1500-tallet.

Rapporten om funnene ble publisert i Proceedings of the National Academy of Science 2. april.

RELATERTE BØKER