Den terapeutiske kultur

Den terapeutiske kultur - Ole Jacob Madsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ole Jacob Madsen
DIMENSJON
5,72 MB
FILNAVN
Den terapeutiske kultur.pdf
ISBN
8036202505442

BESKRIVELSE

Er psykologprofesjonen tjent med å logre for et liberalistisk menneskesyn, der mer individuell behandling er den primære løsningen på samfunnets helseutfordringer?Økonomiekspertene maner om «psykologien i boligmarkedet». «Gud» er nå å anse som en coach eller terapeut ifølge progressive krefter i kirken. Terapirommet er ikke lenger bare et yndet sted for fiksjonen, men også «ekte» behandling er blitt underholdning i og med NRKs-gruppeterapiserie «Jeg mot meg». Norges Fotballforbund avsatte tidenes mest suksessrike landslagssjef, Egil Olsen, med Per-Mathias Høgmo, som i motsetning til systemteoretikeren «Drillo», viet spillernes «indre liv» atskillig interesse og introduserte dem for mindfulness. Og Norsk Psykologforening har endelig fått en helseminister som «bryr seg om dem» i Høyres Bent Høie. Disse og andre temaer tas opp i 2. utgaven av Den terapeutiske kultur.«Det er en god og velskrevet bok som er lett å anbefale.»«Fontene» 2/2017«Forfatterens omfattende kunnskap, evne til konkretisering og popularisering, samt vilje til konfrontasjon, gjør denne utgivelsen både udiskutabelt relevant, uvanlig underholdende og etter denne anmelderens mening obligatorisk for alle behandlere, uavhengig av om man er enig i forfatterens politiske grunnsyn.»«Tidsskrift for Den norske legeforening» 2017Ole Jacob Madsen (f. 1978) er førsteamanuensis i kultur- og samfunnspsykologi ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.

Terapirommet er ikke lenger bare et yndet sted for fiksjonen, men også «ekte ... Og det er sandt: enten arbejder vi os hen imod et samfundsliv med et kulturelt vakuum, hvor adfærdsreguleringen af den enkelte i stigende grad vil blive organiseret tekno-bureaukratisk. Eller også har vi allerede en ny, fælles kultur, som vi bare ikke er så opmærksomme på: Den terapeutiske kultur.

Med utgangspunkt i relevant teori har jeg tatt for meg i hvilken grad og på hvilke måter disse samfunnene er påvirket av den terapeutiske kultur og hvordan de forholder seg til denne påvirkningen. Den terapeutiske kultur. Den terapeutiske kultur.

RELATERTE BØKER