Løsarbeidersamfunnet

Løsarbeidersamfunnet - Line Eldring, Elin Ørjasæter | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Line Eldring, Elin Ørjasæter
DIMENSJON
11,47 MB
FILNAVN
Løsarbeidersamfunnet.pdf
ISBN
5145999160713

BESKRIVELSE

Andelen arbeidstakere uten fast jobb vokser i den vestlige verden. Det er folk på korttidskontrakter og nulltimerskontrakter, det er innleide, ringevikarer, frilansere og selvstendig næringsdrivende. Internasjonalt diskuteres det om disse løsarbeiderne - også kalt prekariatet - utgjør en ny samfunnsklasse. Løsarbeidersamfunnet tar for seg utviklingen i Norge, og gir en bred oversikt over ulike tilknytningsformer i arbeidslivet, både når det gjelder juss og tall. Eksemplene spenner fra østeuropeere på norske byggeplasser til høytlønnede IT-konsulenter i delvis statseide bedrifter. Boka tar for seg nye utfordringer gjennom den såkalte delingsøkonomien, og ser også på framveksten av gråsoner hvor arbeidstakerrettigheter svekkes. Løsarbeidersamfunnet går inn med nye perspektiver på de mest brennbare spørsmålene i norsk arbeidslivspolitikk. Forfatternes ulike politiske ståsteder, men felles bekymring for utviklingen i arbeidslivet, gjør boka til et originalt og viktig bidrag i samfunnsdebatten.

Det er en oppskrift på motstand mot handel og samarbeid på tvers av grensene, og på fremmedfrykt og skjerpede klassemotsetninger. Kampen mot løsarbeidersamfunnet fortsetter, og skal vinnes. Enorme tap i mars og april (28.05.2020 10:33) Flere titalls millioner i omsetningssvikt har gitt drosjenæringen en alvorlig knekk i mars og april.

Eksemplene spenner fra østeuropeere på norske byggeplasser til høytlønnede IT-konsulenter i delvis statseide bedrifter. Hadde Civita fått viljen sin, ville norsk arbeidsliv lignet det britiske løsarbeidersamfunnet, der store grupper arbeidstagere er blitt arbeidende fattige, og hvor samfunnsveven er i ferd med å rakne fullstendig. Det er en oppskrift på motstand mot handel og samarbeid på tvers av grensene, og på fremmedfrykt og skjerpede klassemotsetninger. Kampen mot løsarbeidersamfunnet fortsetter, og skal vinnes.

RELATERTE BØKER