Strategisk kompetanseledelse

Strategisk kompetanseledelse - Linda Lai | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Linda Lai
DIMENSJON
3,16 MB
FILNAVN
Strategisk kompetanseledelse.pdf
ISBN
8905580308291

BESKRIVELSE

Denne boken presenterer et rammeverk for strategisk kompetanseledelse i organisasjoner. Strategisk kompetanseledelse innebærer en målrettet og helhetlig satsing på kompetanse for å øke organisasjonens måloppnåelse og verdiskapning. Rammeverket som presenteres, er basert på forskning i en rekke organisasjoner og over mange år. Boken gir en grundig redegjørelse for egenskaper ved kompetanse som begrep og ressurs, og viser metoder for å analysere kompetansekrav og kompetansebehov basert på organisasjonens mål og strategier. Boken beskriver også viktige typer tiltak knyttet til anskaffelse, utvikling og mobilisering av kompetanse. Sist, men ikke minst, inneholder boken flere kapitler om oppfølging og evaluering av kompetansetiltak. Boken er delt inn i tre deler: - Kompetanseplanlegging - Kompetansetiltak - Evaluering og oppfølging Med sitt forskningsbaserte innhold er boken interessant for forskere og akademikere innenfor fagområdet og for de som arbeider med personalledelse og kompetanseutvikling i arbeidslivet. Studenter innenfor fagområdet vil også ha godt utbytte av å studere bokens innhold. Rammeverket som beskrives, brukes av mange organisasjoner i både privat næringsliv og offentlig tjenesteyting, og boken kan også brukes som oppslagsverk om viktige temaer knyttet til satsing på læring, utvikling og mobilisering av medarbeideres potensial. 3. utgave er oppdatert og bearbeidet på flere måter og inneholder blant annet et helt nytt kapittel om kompetansemobilisering, basert på helt ny forskning fra Norge og andre land. Linda Lai, dr.oecon., er professor i organisasjonspsykologi ved Handelshøyskolen BI.

Fagakademiet kan bistå i prosesser for å avdekke kompetansebehov og legge til rette for god strategisk kompetanseledelse. Del siden: Prosessen kan gjennomføres på ulike måter og vi kan tilby vår kompetanse spesifikt i de faser der behovet er tilstede. strategisk kompetansestyring kan være utfordrende med hensyn til hvordan ulike mennesketyper håndterer store og varige endringer.

Vår plan bygger på professor i organisasjonspsykologi, Linda Lai sin forskning. Strategisk kompetansestyring bør derfor utgjøre en kontinuerlig prosess. Boken viser metoder for å analysere kompetansebehov ut fra overordnede mål og strategier, samt planlegge og følge opp tiltak for å anskaffe, videreutvikle eller mobilisere kompetanse. Strategisk kompetanseledelse innebærer en målrettet og helhetlig satsing på kompetanse for å øke organisasjonens måloppnåelse og verdiskapning.

RELATERTE BØKER