Internasjonal politisk økonomi

Internasjonal politisk økonomi - Dag Harald Claes, Helge Hveem, Bent Sofus Tranøy | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag Harald Claes, Helge Hveem, Bent Sofus Tranøy
DIMENSJON
9,39 MB
FILNAVN
Internasjonal politisk økonomi.pdf
ISBN
4508174441016

BESKRIVELSE

Denne boka tilbyr en introduksjon til fagfeltet Internasjonal Politisk Økonomi - forkortet IPØ. Dette fagfeltet befinner seg i skjæringsflaten mellom statsvitenskap og samfunnsøkonomi, men IPØ trekker også i betydelig grad veksler på fag som samtidshistorie, samfunnsgeografi og bedriftsøkonomi. Ved siden av å beskrive de viktigste statsvitenskapelige perspektivene knyttet til styring av den globale økonomien, beskriver boken de lange historiske linjene i utviklingen av dagens globale handel og valutasystem. Hovedvekten er lagt på en diskusjon av aktuelle politiske problemstillinger og utfordringer den globale økonomien skaper, både for effektivitet og for fordeling mellom land og befolkningsgrupper. Finanskrisen i 2008 og den påfølgende europeiske økonomiske krisen vies spesiell oppmerksomhet; det samme gjelder tendensene til ny proteksjonisme i handelen. Ved siden av egne kapitler om finanssektoren og handelssystemet, står private selskapers rolle og deres forhold til staten sentralt både når det gjelder internasjonale investeringer og det globale produksjonssystemet.

Vi vil også ta opp enkelte myter omkring "internasjonal konkurranse" og globalisering. Faglig innhold. Emnet gir en innføring i internasjonal politisk økonomi.

Den internasjonale økonomien gjør at statene både rivaliserer og samarbeider med hverandre. Internasjonal politisk økonomi er preget av sammensatte årsaksforhold. I dette emnet kombineres økonomiske og statsvitenskapelige analyser.

RELATERTE BØKER