Norske døves tegnspråk

Norske døves tegnspråk - Marit Vogt-Svendsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marit Vogt-Svendsen
DIMENSJON
5,56 MB
FILNAVN
Norske døves tegnspråk.pdf
ISBN
2027961585520

BESKRIVELSE

Norske døves tegnspråk er et selvstendig språk. Det har hittil ikke vært utforsket. I denne boken omhandles ulike miljøer og noen typiske egenskaper for tegnet språk. Forfatteren fremhever betydningen av at døve elever får sitt eget språk i sin undervisning. I dag er det talespråket med tegn som støtte for ordene som er den dominerende koden. Den tilfredsstiller ikke kommunikasjonsbehovet mellom elev og lærer. Undersøkelsen viser at det er umulig å snakke norsk og samtidig utføre tegnspråket på dets egne premisser. - En bestemt gruppe språksymboler er kartlagt og analysert. Det er utviklet et notasjonssystem for å beskrive hvordan munnen ser ut i disse tegnene. Boken inneholder derfor både et pedagogisk og et språkvitenskapelig perspektiv. Arbeidet med undersøkelsen ble utført i forbindelse med Marit Vogt-Svendsens embedseksamen i spesialpedagogikk i 1981 ved Statens Spesiallærerhøgskole

Valg av språkmiljø Norsk tegnspråk er et av flere minoritetsspråk i Norge og en del av den norske kulturarven. Hvis du vil ha en grunnleggende innføring i norsk tegnspråk og døves kultur og historie, så er dette faget for deg.

Teatret ble stiftet av Norges Døveforbund i 2003, men selve fødselen regnes for å være i 2001, da teatret ble bestemt opprettet av Stortinget.Teatret feiret derfor sitt 10-årsjubileum desember 2011. Norske døves tegnspråk er et selvstendig språk. Det har hittil ikke vært utforsket.

RELATERTE BØKER