Fjellets kulturlandskap

Fjellets kulturlandskap - Gunnar Austrheim, Hjelle Kari, Per Sjögren, Kathrine Stene, Aud Mikkelsen Tretvik | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Austrheim, Hjelle Kari, Per Sjögren, Kathrine Stene, Aud Mikkelsen Tretvik
DIMENSJON
12,80 MB
FILNAVN
Fjellets kulturlandskap.pdf
ISBN
3399904777991

BESKRIVELSE

Fjellandskapet i Norge er barskt og ugjestmildt det meste av året. Her er naturens produksjon begrenset. Likevel har mennesker alltid søkt seg til fjellet. Hva har drevet folk til fjells, hvordan har landskapet blitt brukt gjennom tidene, og hvilke spor har bruken gitt? Denne boka tar for seg hvordan mennesket har påvirket naturen i norske fjellområder gjennom flere tusen år. Den er et resultat av et forskningsprosjekt der fagfolk innen arkeologi, etnologi, historie, vegetasjonshistorie og økologi har samarbeidet for å finne ut hvordan vår arealbruk har formet landskapet, og hvordan kunnskap kan brukes i en bærekraftig forvaltning og bevaring av kultur- og naturminner i fjellet.

Erdalen og Sunndalen - bruk av utmarksressurser gjennom mer enn to tusen år Chapter (PDF Available) · October 2015 with 95 Reads Det var under arbeidet med et stort forskningsprosjekt som gransket endringer i det norske fjellets kulturlandskap, at Sjögren og kolleger kom på sporet av fimbulvinteren i Norge. I pollenprøver tatt opp fra myrjord på fjellet ser de tydelige spor etter en dramatiske klimahendelse for 1500 år siden. Fjellets kulturlandskapshistorie, I: Gunnar Austrheim; Kari Loe Hjelle; Per Johan E Sjøgren; Karthrine Stene & Aud Mikkelsen Tretvik (red.), Fjellets kulturlandskap.

3/2015. Gunnar Austrheim, Kari Hjelle, Per Sjögren, Kathrine Stene og Aud M.

RELATERTE BØKER