Ledelse, organisasjon og kultur

Ledelse, organisasjon og kultur - Torodd Strand | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torodd Strand
DIMENSJON
12,7 MB
FILNAVN
Ledelse, organisasjon og kultur.pdf
ISBN
4820560021753

BESKRIVELSE

Mange bøker om ledelse kan virke smale med sine amerikanskinspirerte teorier og raske oppskrifter. Men virkningsfull og meningsfull ledelse er avhengig av sammenhengen den utøves i som organisasjonstype, sektor, kultur og kjønnsregime. Byråkratier og entreprenørorganisasjoner, offentlige og private virksomheter byr på noen felles, men også mange ulike ledelsesutfordringer. Det kan være med å forklare noe av den forunderlige skjebne ledelsesinnsats og ledere stundom får. Denne forskningsbaserte boken skiller seg fra standardframstillingene: Ledelse blir ikke bare sett på som en instrumentell og kontrollerende kraft, men også som et brennpunkt for alle de uløste problemene, motsetningene og diffuse oppfatningene som preger livet i organisasjoner. Ledere må være fortolkere og håpets budbærere, i tillegg til å utføre sine andre viktige funksjoner. Ledelse, organisasjon og kultur gir en oversikt over viktige problemstillinger i ledelsesfeltet og viser hvordan ledere gjennom selvforståelse, personlig involvering og kritisk bruk av ulike teknikker, kan bidra til egen legitimitet og organisasjoners velbefinnende og suksess. Boken har en original, konstruktiv og kritisk fremstilling. Den egner seg godt for dem som ønsker å vite mer om hvordan ledelse faktisk kan foregå, og for dem som ønsker impulser til egen ledelse. Torodd Strand er professor i administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen og har forsket på ledelse i flere tiår. Hans ledererfaring, kombinert med hans kontakt med ledere gjennom sitt virke som rådgiver og foredragsholder, har gitt ham grunnlag for praktiske bedømmelser og innsikt i ulike typer organisasjoner. Han var tidligere direktør for Administrativt forskningsfond ved Norges Handelshøyskole. «I ei tid der uro, forandring og nyskaping toppar lista av utfordringar for alle organisasjonar er det herleg å finne ei bok som på ein direkte og praktisk måte inspirerer leiarens kvardag. Boka gir impulsar både til forankring og kritisk vurdering av rollar og prosessar. Nyttig og lett å lese!» - Siv. øk. Øyvind Nitter. Adm. dir. Olsten Personal Norden. «Det er derfor en bok som egner seg godt til å undervise fra, nettopp fordi den kommer leserens behov i møte om å gjøre sine egne fortolkninger i dialog med det rike forskningbaserte innholdet i boken. Den er også leserens bok i den forstand at den er kledd i en elegant språkdrakt fra begynnelse til slutt. Dette gjør at den er en språklig glede å lese.» - Tor Hernes i en anmeldelse av boken i Nordiske organisasjonsstudier (NOS).

Hva tenker du på når du hører ... Kjøp Organisering og ledelse av kunst og kultur fra Cappelendamm Kunst- og kulturfeltet har spesielle egenskaper som gjør at det trenger egne analyser og egen teori. Forfatterne har skrevet en fagbok som systematiserer undersøkelser, forskning, teori og bidrag om organisasjoner i kunst- og kulturfeltet. Ledelse, organisasjon og kultur.

Meny. Til forsiden; Bli abonnent; Nyhetsbrev ...

RELATERTE BØKER