Verdenslitteraturens filologi

Verdenslitteraturens filologi - Erich Auerbach | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Erich Auerbach
DIMENSJON
3,99 MB
FILNAVN
Verdenslitteraturens filologi.pdf
ISBN
3111230664178

BESKRIVELSE

Den tyske filologen Erich Auerbach (1892-1957) er forfatteren av storverket Mimesis, som handler om virkelighetsfremstillingen i Vestens litteratur gjennom tidene. Essaysamlingen Verdenslitteraturens filologi viser bredden i Auerbachs forfatterskap. Her reflekterer Auerbach over sin egen arbeidsmåte, den filologiske nærlesningen. For ham er lesing av litteraturhistoriens store verker en vei til å forstå "det allmennmenneskelige" - det som overskrider nasjonale grenser og historiske epoker.Nr. 58 i Cappelens upopulære skrifter.

2008 Jurij ... Den nasjonale forskerskolen Tekst, bilde, lyd, rom (TBLR) - Fortolkning og teoriutveksling ble etablert i 2004 som en nasjonal nettverksforskerskole i estetiske fag med Universitetet i Bergen, NTNU, Universitet i Agder, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Oslo, Nord Universitet og UiT Norges arktiske universitet som partnere. Skolen avholder minst en gang i året et nasjonalt ... Eric Auerbach: "Verdenslitteraturens filologi", i Norsk Litteraturvitenskapelig Tidsskrift 1/2006, s.

Først brukte de alexandrinske lærde ordet om beskjeftigelse med fortidens litteratur. I renessansetiden ble det den spesielle betegnelse for vitenskapelig studium av det greske og romerske åndsliv, de «klassiske» litteraturene og språkene ... Et stykke ut i artikkelen «Verdenslitteraturens filologi» skildrer den tyske romanisten Erich Auerbach sin egen samtid som et «skjebnesvangert øyeblikk».

RELATERTE BØKER