Norsk kirkehistorie

Norsk kirkehistorie - Bernt Torvild Oftestad, Bernt T. Oftestad, Tarald Rasmussen, Jan Schumacher | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bernt Torvild Oftestad, Bernt T. Oftestad, Tarald Rasmussen, Jan Schumacher
DIMENSJON
10,48 MB
FILNAVN
Norsk kirkehistorie.pdf
ISBN
3854821782832

BESKRIVELSE

Norsk kirkehistorie gir en helhetlig og oversiktlig fremstilling av kirkens utvikling i Norge fra kristendommens innføring, gjennom middelalderen og reformasjonen og frem til de synspunkter og problemstillinger som preger debatten om kirken i våre dager.Forfatterne legger i større grad enn tidligere tiders kirkehistorikere vekt på brytningene mellom kirken og samfunnet for øvrig. Fremstillingen konsentrerer seg dermed mer om prosesser og utviklingslinjer enn om enkeltpersoners innsats. Boka beskriver også hvordan den norske kirkehistorien er påvirket av og atskiller seg fra utviklingen i resten av Europa.Norsk kirkehistorie er skrevet som en grunnbok for studenter i kristendomskunnskap og teologi, og egner seg også godt for allment interesserte lesere. Denne 3. utgaven er grundig revidert og oppdatert.Bernt Oftestad er professor og Jan Schumacher er førsteamanuensis i kirkehistorie ved Det teologiske Menighetsfakultet, mens Tarald Rasmussen er professor i kirkehistorie ved Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo.

Bildet viser Nidarosdomen, Norges ... Norsk kirkehistorie gir en helhetlig og oversiktlig fremstilling av kirkens utvikling i Norge fra kristendommens innføring, gjennom middelalderen og reformasjonen og frem til de synspunkter og problemstillinger som preger debatten om kirken i våre dager. Kirkehistorie.no ønsker å presentere en forsømt del av kirkehistorien, nemlig historien til kristne utenfor den katolske kirke i tiden mellom apostlene og reformasjonen. Denne siden bruker rammer, men leseren din støtter ikke disse. Kirkehistorie.

Kort før 1100 ble faste bispeseter opprettet i Nidaros, Selja og Oslo, og litt senere i Stavanger og Hamar. Bildet viser Nidarosdomen, Norges ... Norsk kirkehistorie gir en helhetlig og oversiktlig fremstilling av kirkens utvikling i Norge fra kristendommens innføring, gjennom middelalderen og reformasjonen og frem til de synspunkter og problemstillinger som preger debatten om kirken i våre dager. Kirkehistorie.no ønsker å presentere en forsømt del av kirkehistorien, nemlig historien til kristne utenfor den katolske kirke i tiden mellom apostlene og reformasjonen. Denne siden bruker rammer, men leseren din støtter ikke disse.

RELATERTE BØKER