Nattnød

Nattnød - Aina Villanger | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aina Villanger
DIMENSJON
7,4 MB
FILNAVN
Nattnød.pdf
ISBN
5972655695870

BESKRIVELSE

"skriket er et sverd sylskarpt som fektes mot meg skriket er tjukt en tjukk tåke over hjernen min" Hva skjer med jeg-følelsen i møte med noe så rått og nytt og nådeløst som det et spedbarn er? I langdiktet "Nattnød" skriver Aina Villanger frem et jegets ingenmannsland. Språket veksler mellom det utforskende, eksistensfilosofiske og teoretiserende, og det umiddelbart sansende og brutale. I denne vekslingen befinner også jeget seg: Den tenkende, analyserende bevisstheten fortrenges av den dyriske, desperate, mørkredde, men dukker opp igjen, gis dagens lys, i en bølgende, viljeløs og nødvendt omsorgstilstand.

Hun debuterte i 2012 med langsang, et flytans habitat, en subjektiv og energisk ... Nattnød Av Aina Villanger Forlaget Oktober 2019 - Aina Villangers presise og fabulerende dikt utforsker den grensesprengende og ut-av-deg-sjæl-erfaringen det er å gå gravid, føde og å bli mor. Villanger setter ord på den ordløse symbiotiske, og nærmest kannibalistiske koblingen som foregår mellom mor og barn. Nattnød er et langdikt i tre avdelinger, på samme måte som Villangers debutsamling Langsang - et flytans habitat (2012).

Språket veksler mellom det utforskende, eksistensfilosofiske og teoretiserende, og det umiddelbart sansende og brutale. I denne vekslingen befinner også jeget seg: Den tenkende, analyserende bevisstheten fortrenges av ... Kjøp ABC boka mi fra Tanum Et funn for vitebegjærlige førskolebarn! Mange barn ønsker intenst å lære å lese, lenge før de begynner på skolen.

RELATERTE BØKER