Hva er sosialantropologi

Hva er sosialantropologi - Thomas Hylland Eriksen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thomas Hylland Eriksen
DIMENSJON
8,30 MB
FILNAVN
Hva er sosialantropologi.pdf
ISBN
3777119836123

BESKRIVELSE

En engasjert og aktuell introduksjon til faget sosialantropologi.Verden er både rikere og mer komplisert enn vi vanligvis tror. «hva er SOSIALANTROPOLOGI» viser hvordan faget produserer kunnskap om kulturell variasjon. Gjennom forfatterens engasjerte presentason av metoder og teoretiske perspektiver får vi et spennende inntrykk av hvordan sosialantropologien utforsker, sammenligner og forstår de mangeartede uttrykk for menneskelig væremåte.

Mange velger derfor å reise ut i verden og dokumentere andre kulturer. Her jobber sosialantropologen gjerne selvstendig gjennom feltarbeid. Sosialantropologi (fra gresk anthropos = menneske, og logos = fornuft, og fra latin societas = samfunn) er et fag innen samfunnsvitenskapen som studerer de sosiale og kulturelle sidene ved menneskelige samfunn.

Nettopp fordi den sier for lite om hva det vil si å studere sosiologi og det er vanskelig å kjenne seg igjen i den. Den trekker heller ikke fram alt som er spennende og interessant med sosiologien.

RELATERTE BØKER