Global økonomi

Global økonomi - Erik S. Reinert | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Erik S. Reinert
DIMENSJON
8,80 MB
FILNAVN
Global økonomi.pdf
ISBN
5367788879511

BESKRIVELSE

Når Vesten ber u-landene åpne markedene sine for fri konkurranse, trekker vi i virkeligheten opp stigen etter oss, skriver Reinert. Boken forklarer hvordan ulikhetene oppstod, og viser at økonomisk politikk må ta utganspunkt i faktiske forhold snarere enn ideologi.Vi gir ikke de fattige landene mulighet til å føre den samme økonomiske politikk vi selv gjorde for å bli velstående: ""Gjør som vi sier, ikke som vi gjorde,"" blir budskapet. Denne håndboken om dagens globale økonomi forklarer hvordan ulikhetene mellom fattige og rike land oppstod, og viser hvor viktig det er at økonomisk politikk tar utgangspunkt i faktiske forhold snarere enn ideologi.Erik S. Reinert er siviløkonom (MBA Harvard) og sosialøkonom (Ph.D. Cornell) og spesialist på utviklingsteori og internasjonal handelsteori.

definere omgrepet makt og gje døme på korleis makt blir brukt i verdssamfunnet; definere omgrepet globalisering og vurdere ulike konsekvensar av globalisering Nobelprisen i økonomi 2018: Prisvinnerne bringer oss nærmere en løsning for global bærekraftig vekst KRONIKK: Paul Romer og William Nordhaus får prisen for å integrere teknologisk utvikling og klimaendringer inn i langsiktige makroøkonomiske analyser. Årets Nobelpris i økonomi er eksternalitetenes Nobelpris. Det skjer gjennom avtaler i internasjonale organisasjoner - regionale så vel som globale - eller mellom grupper av land.

I tillegg til å være et uttrykk for norsk politikk på området, er den blitt karakterisert som en helhetlig og god innføring til feltet. Koronavirusets påvirkning for globale økonomien Morningstar helse-analytiker Karen Anderson ser på den sannsynlige effekten av koronaviruset på den globale økonomien - og sier at langtidsvirkningene kanskje ikke er så ille som forventet. Global økonomi bremser, men neppe bråstopp. AV: SMNRedaksjonen.

RELATERTE BØKER