Tusen års Europahistorie

Tusen års Europahistorie - Lotte Hedeager, Henrik Tvarnø | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lotte Hedeager, Henrik Tvarnø
DIMENSJON
8,75 MB
FILNAVN
Tusen års Europahistorie.pdf
ISBN
5413815286101

BESKRIVELSE

Dagens Europa og det særegent europeiske oppstod i det kraftfulle møte mellom romere, germanere og nordboere ved begynnelsen av vår tidsregning. Denne bredt anlagte europahistorie utgjør et viktig bidrag til vår europeiske selvforståelse og forteller en felles europeisk historie som er lite kjent i Norge; en historie der Norden spiller en langt mer fremtredende rolle enn de fleste vil være klar over.En bevissthet om et Europa som et hele ble født etter slaget vet Teutoburg i år 9 e.kr., da germanske stammekriger vant en knusende seier over den romerske har. Romernes ekspansjon mot nord ble stanset, og det europeiske kontinent ble delt, men også samlet. Geografisk, kulturelt og politisk kom grensen til å gå fra vest til øst, langs Rhinen og Donau, men det germanske nord og det latinske syd ble samtidig en dualistisk enhet. En ny verdensdel var blitt til.Forfatterne er arkeolog Lotte Hedeager og historiker Henrik Tvarnø.

Skickas inom 1-3 vardagar. Köp boken Tusen års Europahistorie av Lotte Hedeager, Henrik Tvarnø (ISBN 9788253022512) hos Adlibris.

Hedeager har et omfattende forfatterskap og har utgitt blant annet Skygger av en annen virkelighet (1999) og Tusen års europahistorie (2001).Hun var også en av redaktørene av Norsk arkeologisk leksikon (2005). Kjøp Skygger av en annen virkelighet fra Bokklubber Forfatteren forsøker å trenge inn i den tankeverden og mentalitet som hersket i folkevandringstiden (400- 500 tallet e.Kr.). Kildene er arkeologiske funn, samtidige europeiske skrifter og senere norrøne kilder. Kjøp «Tusen års Europahistorie - romere, germanere og nordboere» til en god pris på ark.no.

RELATERTE BØKER