Alltid rabiat

Alltid rabiat - Gard Paulsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gard Paulsen
DIMENSJON
10,3 MB
FILNAVN
Alltid rabiat.pdf
ISBN
1613401273362

BESKRIVELSE

Jens Glad Balchen (1926-2009) var en ildfull og engasjert professor, ingeniør, forsker, underviser, veileder, formidler, nettverksbygger, organisator og entreprenør som skapte et mer høyteknologisk Norge. Hans metode var å tenke kybernetisk.Balchen brakte nye prinsipper for automatisering til landet og bygget opp et stort og ledende fagmiljø innen kybernetikk ved NTH/NTNU og SINTEF i Trondheim. Han var en idémaskin med en nærmest vill kreativitet, som involverte seg i alt fra datamaskiner, roboter og skip til fiskestimer, hummeroppdrett og norsk politikk.Alltid rabiat vever sammen Balchens liv med utviklingen av den kybernetiske tenkemåten, norsk industrihistorie og internasjonal vitenskapshistorie. Den viser hvorfor kybernetikkens historie er en nøkkel til å forstå både vår egen samtid og fremtidens Norge, i en tid der begreper som digitalisering, automatisering og robotisering er mer aktuelle enn noen gang.Gard Paulsen (f. 1977) er historiker og forsker ved NTNU.

Hans metode var å tenke kybernetisk. Program: Alltid rabiat vever sammen Balchens liv med utviklingen av den kybernetiske tenkemåten, norsk industrihistorie og internasjonal vitenskapshistorie.

Avdelingen ble en viktig del av utviklingen av reguleringsteknikk og kybernetikk i Trondheim i tiårene som fulgte. I de første tiårene var… Da den andre verdenskongressen til International Federation of Automatic Control (IFAC) ble arrangert i Sveits i 1963, fremmet Balchen et forslag om at et fremtidig IFAC symposium med det vidløftige temaet «automatic control in the peaceful uses of space» skulle avholdes i Norge.

RELATERTE BØKER