Norwegerstrasse

Norwegerstrasse - Jørgen Norheim, Alexander Haüsser | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jørgen Norheim, Alexander Haüsser
DIMENSJON
10,79 MB
FILNAVN
Norwegerstrasse.pdf
ISBN
7865070543311

BESKRIVELSE

Ei original og kunnskapsrik reiseskildring. På ein rusletur gjennom Berlin går Jørgen Norheim og Alexander Häusser og undrar seg over alle dei norske gatenamna i byen. Gudvanger Straße, Nansenstraße og Frithjofstraße, dei finn namn henta frå historiske personar og stader så vel som frå mytar. Dei to kameratane bestemmer seg like godt for å dra til stadene i Noreg der namna kjem frå. På turen følgjer dei Ivar Aasens metode ved å ta inn hos gamle kjenningar. For Jørgen blir turen på den måten òg ei reise tilbake til ungdomstida. Alexander har sin eigen motivasjon for å reise. Far hans var i Noreg som ung soldat under krigen. Han drøymde om å dra tilbake, men rakk det ikkje før han døydde. No vil Alexander prøve å finne ut kva det var med Noreg som gjorde at faren hadde ein så sterk lengt dit. «Norwegerstraße» er både ei reiseskildring og ei mentalitets- og kulturhistorie, full av overraskande sprang undervegs.

Pris kr 359 (spar kr 51). Se flere bøker fra Jørgen Norheim. Like ved finnes Norwegerstrasse, Bergener Str.

Mauerpark. Parken lokker ikke bare med sitt legendariske loppemarked og sin friluftkaraoke som arrangeres i helgene, den er også et flott utgangspunkt for morellblomst-turen. Kjøp Jørgen norheim på Kelkoo.

RELATERTE BØKER