Lengselens bilder

Lengselens bilder - Sigrid Lien | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigrid Lien
DIMENSJON
4,43 MB
FILNAVN
Lengselens bilder.pdf
ISBN
4890636055846

BESKRIVELSE

De norske emigrantene i USA sendte tusenvis av brev hjem til familie og venner - ofte ledsaget av fotografier. Mens i motsetning til brevene har bildene hittil vært bortgjemt i skuffer og arkivskap. Sigrid Lien dro på fotojakt i USA og Norge, og har samlet et omfattende materiale. På Jæren fant hun bilder av unge menn og kvinner før de la ut på reisen. I USA fant hun hele glemte produksjoner etter norske fotografer. I denne praktboken forteller Lien utvandrernes historie gjennom disse bildene. De sier mye om livet i det nye landet og hvordan utvandrerne selv ønsket å framstille det. Men de gir oss ikke minst ny forståelse for hvordan vårt bilde av Amerika er blitt dannet.

Av Leonhard Jansen I mai 2004 var det mykje ståk og styr på Setesdalsmuseet. Saman med Sigrid Lien og … null Kjøp Lengselens bilder fra Bokklubber De norske emigrantene i USA sendte tusenvis av brev hjem til familie og venner - ofte ledsaget av fotografier.

Museumsforteljingar. Sigrid Lien og Hilde Nielssen.

RELATERTE BØKER