Husdyrbruk i Nord-Østerdalen

Husdyrbruk i Nord-Østerdalen - Egil Simensen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Egil Simensen
DIMENSJON
5,87 MB
FILNAVN
Husdyrbruk i Nord-Østerdalen.pdf
ISBN
6019166006744

BESKRIVELSE

Husdyrbruket har lange tradisjoner i fjellbygdene. Det har vært sjølve hovednæringa som har satt sitt preg på bygdene og livet i dem. For de som skal føre tradisjonene videre, er det viktig å kjenne historien. Denne boka er et bidrag til det. "Husdyrbruk i Nord-Østerdalen" beskriver utviklinga i husdyrbruket i Nord-Østerdalen - fra den første bosetninga med etablering av gardsbruk og fram til i dag. Vi får vite om de naturgitte forutsetningene, og om hold av storfe, sau, geit, hest og pelsdyr. Konflikten mellom rovdyr og husdyr, samvirketiltak knyttet til foredling av husdyrproduktene samt institusjoner knytta til kunnskapsbyggingen er også omtalt. Utviklinga i regionen er representativ for fjellbygdene generelt, og boka vil favne en videre lesekrets enn bare den lokale. Boka er illustrert med en rekke bilder fra fotoarkivet til Anno museum, Musea i Nord-Østerdalen.

januar. Egil Simensen lanserte boka «Husdyrbruk i Nord-Østerdalen» på Ramsmoen fredag morgen. Boka er en grundig gjennomgang av historien til landbruket i hele regionen.

Eivind aaen, rektor ved Storsteigen, som har sitt eget kapittel i boka, mener det er en viktig og lærerik bok. Blant dem var den ferske forfatteren Jon Olav Oldertrøen fra Tynset som signerte debutroman «Isils vrede», Trond Tveiten som kunne fortelle om sine dager til sjøs på 50-tallet i boken «Minnebok fra Gullalderen», og Egil Simensen som i sommer kom ut med boken «Husdyrbruk i Nord-Østerdalen». Kjøp bøker av Egil Simensen. ...

RELATERTE BØKER