Komorbiditet i somatikk og psykiatri

Komorbiditet i somatikk og psykiatri - Alv A. Dahl, Ellen Karine Grov | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alv A. Dahl, Ellen Karine Grov
DIMENSJON
5,50 MB
FILNAVN
Komorbiditet i somatikk og psykiatri.pdf
ISBN
9279010628561

BESKRIVELSE

Dette er den første boka som gir en samlet fremstilling av alle aspektene ved komorbiditet.Komorbiditet handler om at samme pasient har flere sykdommer samtidig, somatiske eller psykiske. Komorbiditet skaper nye symptomkombinasjoner og nye komplikasjoner. Behandlingsopplegg må justeres, og prognosen for enkeltsykdommene forverres ofte. Komorbiditet øker ofte mortaliteten og funksjonssvikten og kan føre til at pasientene får et mangfold av legemidler.Utbredelsen av komorbiditet, og særlig komorbiditet mellom kroniske lidelser, øker i takt med økt levealder og høyere forekomst av kroniske livsstilssykdommer. Fenomenet representerer dermed en stadig større utfordring for helsevesenet og betyr at alle helsearbeidere, både i primærhelsetjenesten og i spesialisthelsetjenesten, må være kjent med begrepet og konsekvensene. Boka belyser tre kombinasjoner av komorbiditet ved noen vanlige og sentrale somatiske sykdommer og psykiske lidelser: komorbiditet mellom somatiske sykdommer, mellom psykiske lidelser, og ikke minst mellom somatiske sykdommer og psykiske lidelser.Boka henvender seg til medisinstudenter og til masterstudenter i sykepleie og andre helsefag. Den vil også være nyttig for leger i primær- og spesialisthelsetjenesten som savner en samlet fremstilling av alle vesentlige sider ved komorbiditet.

Komorbiditet skaber nye symptomkombinationer og nye komplikat Komorbiditet i somatik og psykiatri: forståelse, betydning og konsekvenser, Hæfte - Se billigste pris hos PriceRunner Sammenlign priser fra 7 butikker SPAR på dit køb nu! Komorbiditet i somatik og psykiatri (bog) af forfatteren Alv A. Dahl,Ellen Karine Grov | Psykologi/psykisk sundhed | Komorbiditet handler om, at samme patient har flere sygdomme samtidigt - somatiske eller psykiske.

Udbredelsen af komorbiditet, og især komorbiditet mellem kroniske lidelser, øges i takt med stigende levealder og højere forekomst af kroniske livsstilssygdomme. Komorbiditet øker ofte mortaliteten og funksjonssvikten og kan føre til at pasientene får et mangfold av legemidler. Utbredelsen av komorbiditet, og særlig komorbiditet mellom kroniske lidelser, øker i takt med økt levealder og høyere forekomst av kroniske livsstilssykdommer. Komorbiditet øger i mange tilfælde funktionssvigt og dødelighed og kan føre til, at patienterne får en bred vifte af forskellige lægemidler.

RELATERTE BØKER