Fjellfiske i fortiden

Fjellfiske i fortiden Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,20 MB
FILNAVN
Fjellfiske i fortiden.pdf
ISBN
3256488679081

BESKRIVELSE

Fjellfisket i Sør-Norge har vært viktig og mangfoldig i flere tusen år. I Fjellfiske i fortiden samles kunnskap om dette fisket i én bok, og for aller første gang har fagfolk fra ulike natur- og kulturhistoriske disipliner gått sammen for å belyse temaet.I elleve artikler formidles helt ny innsikt i fangst av ørret og andre arter i fjellet fra steinalderen til 1800-tallet. Bidragene retter seg både til forskere og til et bredere publikum med interesse for fjellets kulturhistorie og for fjellfiske.Mellom permene kan du blant annet lese om de mange fisketomme fjellvannene etter siste istid og om når, hvorfor og hvordan mennesker bar fisk til fjellheimen. Boken handler også om gamle fiskemetoder, dem som utnyttet ressursene i vannene, og den betydning fiskefangsten hadde i fortiden.

At fjellfisket har vært fritt for konflikter, kan vi slett ikke regne med. I mange bygder har uenigheter om fiskeretter endt i slagsmål, og slike konflikter har sågar endt i drap.

Artiklene retter seg både til forskere og til et bredere publikum med interesse for fjellets kulturhistorie og for fjellfiske. Fjellfiske i fortiden. Årtusener med svømmende rikdom.

RELATERTE BØKER