Norsk likestillingshistorie

Norsk likestillingshistorie - Hilde Danielsen, Eirinn Larsen, Ingeborg W. Owesen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hilde Danielsen, Eirinn Larsen, Ingeborg W. Owesen
DIMENSJON
4,20 MB
FILNAVN
Norsk likestillingshistorie.pdf
ISBN
8925630521441

BESKRIVELSE

Kjønnslikestilling, som Norge nå eksporterer ut i verden på linje med fisk og olje, har ikke lang fartstid i Norge. Da Norge fikk en egen grunnlov i 1814, var det så selvsagt at kvinner ikke hadde stemmerett at man ikke trengte å presisere det. I 1913 fikk kvinner stemmerett på linje med menn. Hvordan og hvorfor skjedde dette? Og hva har skjedd i de hundre årene etterpå, som gjør at Norge i dag kalles et likestillingsland? Norsk likestillingshistorie gir en bred framstilling av hvordan kulturelle, sosiale og økonomiske forhold spiller sammen og skaper både likestilling og manglende likestilling. Denne versjonen av boken er uten bilder og i et hendigere format - for å gjøre boken mer anvendelig. De tre forfatterne er kulturforsker Hilde Danielsen, historiker Eirinn Larsen og filosof Ingeborg W. Owesen. «La meg slå fast med en gang: Dette er et både etterlengtet og imponerende verk.» - Beret Bråten i Tidsskrift for kjønnsforskning «En perle for øyet og et overflødighetshorn for tankene.» - Charlotte Myrbråten i Aftenposten

Dette er et initiativ fra stemmerettskomiteen, etter ønske om at et ettbindsverk om norsk likestillingshistorie skulle være en del av markeringen. During the course of 200 years, a European ideal concerning equality gradually became a Norwegian export commodity. The fight for equal rights was not necessarily, however, what led Norway to being at the forefront of equality.

Leder fra mai 2016 er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Marit Nybakk . Norske kvinner har 36 % lavere inntekt enn menn. I 2018 var gjennomsnittlig bruttoinntekt for kvinner 382 000 kroner, mens menn tjente gjennomsnittlig 550 300 kroner.

RELATERTE BØKER