Erik Bye

Erik Bye - Asbjørn Bakke | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Asbjørn Bakke
DIMENSJON
3,79 MB
FILNAVN
Erik Bye.pdf
ISBN
2996971290777

BESKRIVELSE

Dette er historien om en mann som har betydd så mye for så mange. Da århundrets nordmann ble kåret i 2005, ble Erik Bye kun slått av kong Olav og Einar Gerhardsen. Det sier alt om den enestående posisjonen programlederen, journalisten, visesangeren, dikteren, samfunnsrefseren, eventyreren og medmennesket Erik Bye opparbeidet seg fra slutten av 1950-tallet til han døde i 2004. Erik Bye var kringkastingspioneren som brakte verden inn i de tusen norske stuer. Folk satt klistret når klassikere som «Vi går ombord» og «Lørdagskveld med Erik Bye» ble sendt. Hans unike evne til å få kontakt med andre mennesker skaffet ham venner i alle samfunnslag - fra uteliggere til Hollywood-stjerner. Forfatter Asbjørn Bakke skriver engasjert og underholdende om et hendelsesrikt liv, basert på et enormt kildemateriale. Erik Bye var Norge på to bein - stødig, raus og inkluderende. Men han slet også med indre demoner - busemannen i bringa, som han selv kalte dem. Denne biografien reiser en bauta over et bemerkelsesverdig menneske.

Derimot hadde han et ganske urovekkende budskap om politikk og demokrati vi skal ta med oss. Erik Bye (Kjempen) was one of the most important figures in norwegian Tv and radio. He was acutally born in New York and later moved back to Norway where he started working in the national broadcasting corporation (NRK).

Erik Bye var sønn av operasanger Erik Ole Bye og Rønnaug ... Erik Byes sønn Ola Bye forteller at han ikke har lest boka, og derfor synes det er vanskelig å si noe om den. -Han har skrevet en bok om far og fars liv, og det står han fritt til å gjøre ... Erik Bye var sønn av sangeren Erik Ole Bye.Han ble født i New York og tok en «Master of Arts» ved University of Wisconsin i 1952.

RELATERTE BØKER