Hardingfela

Hardingfela - Bjørn Aksdal | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Aksdal
DIMENSJON
10,25 MB
FILNAVN
Hardingfela.pdf
ISBN
1607018140562

BESKRIVELSE

I denne boken møter vi felemakerne i Hardanger på 1700-tallet, som drev felebygging på et høyt nivå og skapte ei hardingfele som ble svært populær over store områder. Sentralt står også utviklingen av den moderne, fullvoksne hardingfela i Telemark på 1800-tallet, hvor felemakerne i Helland- og Steintjønndalenfamilien i Bø spilte en viktig rolle. Boken presenterer eldre feler og felemakere i en rekke norske bygder, og vi får for første gang en grundig gjennomgang av den vakre og varierte hardingfeledekoren. Diskusjonen rundt dateringen av Jaastad-fela (1651) er også viet stor plass. Forfatteren bygger på resultatene av det omfattende innsamlings- og registreringsarbeidet i Hardingfeleprosjektet. Boken inneholder ny kunnskap om hardingfelas historie og utvikling fram til ca. 1900. Vi får også kjennskap til de personene som har bidratt sterkest til denne utviklingen. Bjørn Aksdal er seniorforsker og fagansvarlig for musikk ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans i Trondheim, og ledet Hardingfeleprosjektet på 1990-tallet. Han har tidligere skrevet en rekke bøker og artikler om norsk og internasjonal folkemusikk og om musikkinstrumenter.

1621) i Ullensvang. Dette instrumentet er i dag på Universitetsmuseet i Bergen, og jamvel om det er gammalt, tyder alt på at dette ikkje er nokon prototype. A Hardanger fiddle (Norwegian: hardingfele) is a traditional stringed instrument used originally to play the music of Norway.In modern designs, this type of fiddle is very similar to the violin, though with eight or nine strings (rather than four as on a standard violin) and thinner wood.Four of the strings are strung and played like a violin, while the rest, aptly named understrings or ... 50+ videos Play all Mix - Christian Borlaug spiller Fanitullen på hardingfele YouTube Rotnheims-Knut (Hardingfele) - Duration: 4:13.

Tlf: 474 79 902 E-post: [email protected] Den eldste kjende hardingfela er datert til 1651. Felemakaren er Ole Jonsson Jåstad (f.

RELATERTE BØKER