Det vandrande mennesket

Det vandrande mennesket - Finn Tveito | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Finn Tveito
DIMENSJON
3,71 MB
FILNAVN
Det vandrande mennesket.pdf
ISBN
5733687268215

BESKRIVELSE

Forfattaren tar for seg tekstar i ulike sjangrar for å utforske den aktiviteten som vandring er. Han ser m.a. på romantikkens idealistiske syn på det å vandre, tar for seg byvandring, representert ved Virginia Woolf og James Joyce, og vandring i dei norske romanane Sult av Knut Hamsun, Alberte-trilogien av Cora Sandel og 16.07.41 av Dag Solstad. Han ser også på vandring og tenking m.a. hos Thomas Bernhard og Peter Handke, vandring og poesi hos m.a. Arthur Rimbaud, og vandringsperspektivet i Slottet av Franz Kafka og Gå av Tomas Espedal. Med litteraturliste.

Da det ble regnet ut hvor høyt energiinntaket hennes var, fant man at hun fikk i seg 950 kalorier, mens hun skulle hatt det dobbelte. For å gjøre det hele ennå mer komplekst, er det ikke sjelden jeg har intervjuet mennesker som først forteller en fortelling - deretter, når vi har bygget tillit, kommer deler av den andre historien, den litt sannere. Det kan være en lang vei inn til det stedet vi må vandre sammen til for å lege sår.

Det er lett å være slepphendt med ordene på en dag preget av sjokk og sorg, men la gå: Bowie var den største av dem alle. Mennesket har fått et forvalteransvar av Skaperen. Det er vårt ansvar å ta vare på skaperverket og fremme rettferdighet og fred mellom mennesker.

RELATERTE BØKER