De skyldløse

De skyldløse - Hermann Broch | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hermann Broch
DIMENSJON
10,6 MB
FILNAVN
De skyldløse.pdf
ISBN
4222198580763

BESKRIVELSE

Novelleromanen er delt inn i tre epoker: For-historiene (1913), Historiene (1923) og Efter-historiene (1933). Historiene tar for seg Tyskland før første verdenskrig og frem til Hitlers maktovertakelse. Handlingen konsentrerer seg om den passive helten A som leseren følger gjennom de forskjellige novellene.

Jeg deler luften med elgene, hundene, kråkene, vi fyller samtidig lungene våre med det livgivende stoffet, og puster rolig, dypt inn og ut; når vi sover, når vi er våkne og når vi elsker, vi er en del av det samme, store åndedrettet. DET SKYLDLØSE DYRET I MEG JEG DELER LUFTEN MED elgene, hundene, kråkene, vi fyller lungene våre samtidig og puster rolig, dypt inn og ut, når vi sover, når vi er våkne og når vi elsker. Vi er en del av det samme, store åndedrettet.

Selv om han ofte presiserte at han ikke hadde noen oppskrift på drømmeforståelse, står det allikevel fast at han anvendte visse håndgrep og teknikker i tilnærmingen til det ubevisste. De kan gå så langt at de rammes av skyldfølelse dersom de kommer til å uttrykke sin mening i samtale med en bekjent. Det kan dreie seg om en helt alminnelig konversasjon, men i det den skyldbetyngede personen kommer til og si sin mening om noe tilfeldig, og den andre parten ikke er umiddelbart enig, kan skyldfølelsen lett komme til overflaten. De skyldløse (Pocket) Broch, Hermann.

RELATERTE BØKER