Det dobbelte teater

Det dobbelte teater - Antonin Artaud | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Antonin Artaud
DIMENSJON
10,32 MB
FILNAVN
Det dobbelte teater.pdf
ISBN
9124110134069

BESKRIVELSE

Antonin Artaud ( 1896 . 1948 ), den franske forfatter, teatermann og kulturkritiker, er i dag mest kjent for sitt hovedverk om teater : Le Thèâtre et son Double . Det dobbelte teater . en samling essays, forelesningsmanuskripter, manifester og brev, skrevet i perioden 1931 . 31, utgitt i bokform i 1938. For første gang foreligger dette verket i norsk oversettelse.Artaud var på mange måter en surrealistisk opprører som går voldsomt til angrep på Vestens rasjonalisme og fragmentariske kulturforståelse. Han kritiserer Vestens teater som etter hans mening er litterært og psykologisk . og fullstendig avsporet . og som han vil erstatte med et besettende . Grusomhetens teater . med vekt på fysiske uttrykksmidler og med et ganske spesielt repertoar.Artaud har vært en betydelig inspirasjonskilde for mange retninger innen det eksperimentelle alternative teater i etterkrigstiden.Oversettelse, kommentarer og etterord ved Kjell Helgheim . professor i teatervitenskap ved Universitetet i Oslo.

en samling essays, forelesningsmanuskripter, manifester og brev, skrevet i perioden 1931 . 31, utgitt i bokform i … LES MER 1938.

Det dobbelte teater . en samling essays, forelesningsmanuskripter, manifester og brev, skrevet i perioden 1931 .

RELATERTE BØKER