På ski fra Everest

På ski fra Everest - Tormod Granheim | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tormod Granheim
DIMENSJON
12,8 MB
FILNAVN
På ski fra Everest.pdf
ISBN
7375970110065

BESKRIVELSE

Idet jeg tråkker ut av bindingene foran teltet mitt hører jeg Fredriks stemme: - Tomas? - Nei, det er meg, Tormod. - Hei, Tormod. Er du alene? Hvor er Tomas? - Han er borte. - Hva mener du? - Borte. Han er borte. - Men, hvor er han? Når kommer han? - Han kommer aldri. Det er game over for Tomas. 16. mai 2006 klokken 11.30 stod Tormod Granheim og Tomas Olsson på toppen av verdens høyeste fjell, Mount Everest (8850 moh.), klare for å gjøre tidenes nedkjøring på ski. To timer senere var tragedien et faktum. Tomas Olsson hadde falt i døden, da en sikring løsnet. På ski fra Everest er Tormod Granheims egen beretning om en drøm som nesten gikk i oppfyllelse, før den endte som et mareritt. Det er en sterk fortelling om vennskap, turglede, fantastiske opplevelser og utfordringer på grensen av menneskets yteevne. I boken får leseren blir med bestekameratene Tomas Olsson og Tormod Granheim på hele reisen, fra de møtes som skiboms i Alpene, via klatring og skikjøring i noen av verdens mest dramatiske fjellområder og fram til den endelige utfordringen: Å stå på ski ned nordveggen av Mount Everest. På ski fra Everest er gjennomillustrert med fantastiske fotografier fra den svenske fotografen Fredrik Schenholm.

Men altså ikke ned nordveggen. Mount Everest er verdens høyeste fjell, 8 848 meter over havet målt på snødekket. Mount Everest ligger i fjellkjeden Mahalangur Himal i Himalaya, på grensen mellom Folkerepublikken Kina og ... Samme helg som fire personer omkom på Mount Everest, brukte Kilian Jornet bare 26 timer opp verdens høyeste fjell uten oksygen.

- Jeg er dypt imponert, sier Erling Kagge. På ski ned Mount Everest En nordmann og en svenske planlegger å stå på ski ned den nordlige siden av Mount Everest, en bragd ingen har gjort tidligere. 29.

RELATERTE BØKER