Sodd

Sodd - Yngve Kvistad | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Yngve Kvistad
DIMENSJON
8,30 MB
FILNAVN
Sodd.pdf
ISBN
5206149553374

BESKRIVELSE

En kulturhistorisk matbok om Norges glemte nasjonalrett. Dette er noe langt mer enn regional mat fra Trøndelag. Soddtradisjoner finnes over hele landet.Sodd er Norges nasjonalrett. Vi har bare glemt det. Sodd er faktisk beskrevet iHåkon den godes saga fra 1200-tallet. Trellen åt sodd, bonden åt sodd, kongenfikk det servert. Ja, i nyere tid har selv keisere kunnet nyte sodd. Men noe har skjedd på veien. Rustikk og folkelig fattigmannskost er nå blitt festmat og bryllupsmat.Yngve Kvistad (født 1964) er journalist og forfatter og mangeårig kulturmedarbeider og teaterkritiker i VG, der han i dag er kommentator i leder- og kommentaravdelingen. Kvistad har også jobbet som journalist i London ogNew York. Han har skrevet og redigert flere bøker; i 2014 utgav han Sicilia.En dannelsesreise.

Den fine kjøttkrafta vi får fra kokinga, saltes og krydres med vår... Tradisjonsrik oppskrift på gjestebudskost fra Orkdal. Sodd er best på boks! Påsken er ferie - også fra kjøkkenet. Da tyr vi gjerne til mat på boks.

30 minutter. Del grønnsakene opp i litt store terninger og la det koke videre i 15 minutter.

RELATERTE BØKER