Peter Dahl

Peter Dahl - Finn-Einar Eliassen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Finn-Einar Eliassen
DIMENSJON
9,26 MB
FILNAVN
Peter Dahl.pdf
ISBN
3254938871100

BESKRIVELSE

Peter A. Dahl var født i 1747 i Fjære utenfor Grimstad, og gikk til sjøs i ung alder. Før han hadde fylt 23 år, hadde han avansert fra skipsdreng til kaptein. I Ostindiafarten jobbet han seg opp til å bli reder, kjøpmann og investor. Etter hvert skapte han seg en av de største private formuene i København på slutten av 1700-tallet. Noe av pengene gikk med til dannelsesreiser i Europa. Han samlet på bøker og kunst, og lot seg male av tidens fremste danske portrettmaler, Jens Juel. Peter Dahl ble medlem av Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab i Trondheim, og opprettet en legatskole i Grimstad. Hvordan kunne én person bevege seg i så mange miljøer i verden, og knytte seg til så mange ulike personer og aspekter i tiden han levde i? Biografien om Peter Dahl viser en på mange måter både tidstypisk og unik person, som levde i et historisk veikryss på siste halvdel av 1700-tallet: fra sjøfart og kolonihandel til opplysning og samlervirksomhet.

Dahl kom fra gården Vestre Eskedal på Hesnes ved Grimstad. Faren var gårdbruker og skipsbyggmester Anders Madsen Eskedal (1714 - 1787) og moren var Anne Christoffersdatter Røed. Kontakt oss Petter Dahl AS Postboks 105 Sentrum 5084 Bergen Telefon: 55 95 00 96 Faks Peter A.

Finn veibeskrivelse, kontaktinfo, regnskapstall, ledelse, styre og eiere og kunngjøringer. Peter Dahll fra Kragerø, Kragerø. Se hvem som ringer! Prøv vår app gratis i 30 dager.

RELATERTE BØKER