Ottars verden

Ottars verden - Inger Storli | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Inger Storli
DIMENSJON
12,31 MB
FILNAVN
Ottars verden.pdf
ISBN
1958702992979

BESKRIVELSE

Ottars var en mann fra Hålogaland som en gang på slutten av 800-tallet besøkte kong Alfred den store av Wessex. Der fortalte han om livet i nord og om steder han hadde besøkt. Ottars beretning ble skrevet ned og føyd til et historieverk som kong Alfred fikk oversatt fra latin til gammelengelsk. Ottars beretning er i dag en av vikingtidens mest sentrale og siterte kilder. Forskere har først og fremst festet seg ved opplysninger om Ottars gårdsdrift, inntektskilder og formue. I denne boken er perspektivet et annet. Forfatteren tar oss med på en reise i kjølvannet hans på reiser han foretok både i Hålogaland og til områder utenfor. Hva preget tiden Ottar levde i, områdene han passerte og stedene han besøkte? Hva kan han ha sett og lært underveis, og ikke minst, hva var de samfunnsmessige konsekvensene når reisende av Ottars støpning vendte hjem? Inger Storli er professor i arkeologi ved Tromsø Museum - Universitetsmuseet.

Sandved: Ottars beretning Storli, Inger: På sporet etter håløyghøvdingen Bratrein, Håvard Dahl: Bjarkøy og Finnmark Eldjarn, Gunnar: Litt om båter og skip på Ottars tid Blindheim, Charlotte: Ottar: handelsmann og oppdagelsesreisende Nielssen, Alf Ragnar: Nord-Norge under ... Ottars beretning er en av de mest sentrale og siterte kildene vi har fra den tiden, og dermed et nærliggende emne å skrive bok om. «Ottars verden.

Der fortalte han om livet i nord og om steder han hadde besøkt. Ottars beretning ble skrevet ned og føyd til et historieverk som kong Alfred fikk oversatt fra latin til gammelengelsk. Ottars verden en reiseberetning fra 800-tallet.

RELATERTE BØKER