Norsk byhistorie

Norsk byhistorie - Knut Helle, Finn-Einar Eliassen, Jan Eivind Myhre, Ola Svein Stugu | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Helle, Finn-Einar Eliassen, Jan Eivind Myhre, Ola Svein Stugu
DIMENSJON
11,82 MB
FILNAVN
Norsk byhistorie.pdf
ISBN
1064263814355

BESKRIVELSE

"Norsk byhistorie" er en samlet oversikt over byutviklingen og urbaniseringsprosessen i Norge. Hva har kjennetegnet den norske byen gjennom historien? Hvorfor utviklet noen tettsteder seg til byer og andre ikke? Og hvordan har vi definert byen - før og i dag? Markedsplasser, kirkesteder og tettsteder har vokst frem, noen har etter hvert utviklet seg til større byer og noen til små. Flere slike steder har forsvunnet eller helt mistet sin funksjon underveis. En av de tingene som har truet den norske byen mest er utallige bybranner - noen ble bygd opp igjen, opp til flere ganger, andre ble det ikke. For første gang analyseres den norske urbaniseringsprosessen i sin fulle bredde, av faglig dyktige forfattere som evner å forklare den voldsomme veksten i antall norske byer, fra 700-tallet og frem til i dag. Boken er gjennomillustrert med flotte kart og fargeillustrasjoner.

Se flere bøker fra Knut Helle. Det Norske næringsliv. 8 : Østfold fylkesleksikon Dåp og tradisjon : dåpstro og dåpspraksis i noen Østfolddistrikter på 1700- og 1800-tallet En mann, en gutt og femti fergesteder : om Østfolds veger av vann og alle deres ferger : og en bestefars dager med et barn og en båt Norsk byhistorie (Innbundet) av forfatter Knut Helle.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Norges historie dekker perioden fra de første menneskene kom til landet og fram til vår tid.De tidligste sporene etter menneskelig bosetning i Norge er fra steinalderen, som begynte rundt år 9000-10 000 før vår tidsregning.. Vi introduserer undervisningsfjernsynets nye storsatsning, "Norsk Historie", som er en serie for alle som er interessert i historie og et utdanningstilbud som gir et halvt års studiekompetanse. Sendestart for radio- og tv-programmene er februar 1992.

RELATERTE BØKER