Det som ventet meg

Det som ventet meg - Parinoush Saniee | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Parinoush Saniee
DIMENSJON
9,10 MB
FILNAVN
Det som ventet meg.pdf
ISBN
9221028592488

BESKRIVELSE

Det som ventet meg" er en roman om en usedvanlig kvinnes kamp for kjærlighet, rettferdighet og overlevelse under vekslende regimer i en sterkt tradisjonsbundet kultur. Hendelsene som skildres, gjenspeiler opplevelsene og erfaringene til en hel generasjon iranske kvinner. Romanen er tidenes mest solgte i Iran, men samtidig svært omstridt.I 1960-årenes Iran flytter ungjenta Masoumeh fra den religiøse byen Qom til den moderne hovedstaden Teheran. I fem tiår følger vi henne og familien i motgang og medgang - gjennom den islamske revolusjonen i slutten av 1970-årene, den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene og frem til livet under dagens strengt religiøse styresett. Tidlig i ungdommen treffer hun sitt livs store kjærlighet på vei til skolen. Men da hennes dypt religiøse familie oppdager forholdet, tvinger de henne til å gifte seg med en ung mann som hun aldri har sett før bryllupet. Det viser seg at han er politisk aktiv i kampen mot sjahen og hans diktatur.

Hun ble født i Teheran i 1949, og har en master i pedagogikk i tilllegg til å være utdannet psykolog. Hun har hatt en rekke stillinger i det iranske statsapparatet, blant annet som forsker, og romanen er skrevet i kjølvannet av et stort forskningsprosjekt om unge mødre under den iranske revolusjonen i 1979. "Det som ventet meg" er en roman om en usedvanlig kvinnes kamp for kjærlighet, rettferdighet og overlevelse under vekslende regimer i en sterkt tradisjonsbundet kultur.

I 1960-årenes Iran flytter ungjenta Masoumeh fra den religiøse byen Qom til den moderne hovedstaden Teheran. Kjøp Det som ventet meg fra Tanum I 1960-årenes Iran flytter ungjenta Masoumeh fra den religiøse byen Qom til den moderne hovedstaden Teheran. I fem tiår følger vi henne og familien i motgang og medgang - gjennom den islamske revolusjonen i slutten av 1970-årene, den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene og frem til livet under dagens strengt religiøse styresett. Kjøp Det som ventet meg fra Bokklubber Det som ventet meg' er en roman om en usedvanlig kvinnes kamp for kjærlighet, rettferdighet og overlevelse under vekslende regimer i en sterkt tradisjonsbundet kultur.

RELATERTE BØKER