Moralske småstykker

Moralske småstykker - Giacomo Leopardi | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Giacomo Leopardi
DIMENSJON
5,81 MB
FILNAVN
Moralske småstykker.pdf
ISBN
7555342075588

BESKRIVELSE

Bokens "moralske småstykker" uttrykker gjennom ironiske dialoger, burleske fortellinger og satiriske portretter en beskrivelse av livsleden som menneskets grunnholdning og egenart.

Den tyske filosofen Jürgen Habermas (født 1929) skiller mellom livsverden og system. Platt skal oversettes platt - Så hvorfor holde på? - Å, men det er så gøy! Du kan sitte og streve en hel formiddag med en eneste setning, som jeg gjorde i den første oversettelsen min. Det var Giacomo Leopardis Moralske småstykker - lærde, satiriske dialoger på et italiensk som var gammelmodig allerede da boka kom ut i 1827.

(1) I den deskriptive betydningen henviser moral til et sett av personlige eller kulturelle verdier, adferdsnormer eller sedvaner. Trenger du et godt sitat? På Siterte sitater finner du sitater og ordtak om moral og mer enn 1200 andre emner. Her vil vi kort forklare hva moral og etikk er, hvordan moralske standpunkt kan begrunnes, og hvordan dette henger sammen med livssyn. Hva er 'moral' og 'etikk'? Både 'moral' og 'etikk' refererer til læren om rett og galt, men 'moral' betegner ofte den praktiske siden, mens etikk betegner den teoretiske siden. Moralske dilemmaer kræver mange grundige overvejelser for de har sjældent én rigtig løsning.

RELATERTE BØKER