Liv og diktning

Liv og diktning En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
3,84 MB
FILNAVN
Liv og diktning.pdf
ISBN
5273235658030

BESKRIVELSE

Den 12. mars 2015 fyllte Liv Bliksrud 70 år. Hun er en av sin generasjons fremste litteraturforskere i Norge. Blant hennes spesialområder er såvel 1700-tallets felleslitteratur som Sigrid Undsets forfatterskap. Redaktørene Per Thomas Andersen, Harald Bache-Wiig,Thorstein Norheim og Vigdis Ystad ønsker å markere hennes betydning gjennom denne utgivelsen av noen av hennes viktigste forsknings- og formidlingsbidrag. Emnene spenner vidt, fra litteraturen om Olav den Hellige via studier i 1700-tallets felleslitteratur til forfattere som Sigrid Undset og Bergljot Hobæk Haff. Som dette utvalget viser, relaterer Liv Bliksrud ofte det nordiske til andre europeiske nasjonallitterære tradisjoner, og ikke sjelden trekker hun linjene videre bakover til latinske og greske kilder. Det framgår at hun er grundig idéhistorisk skolert, med et sjeldent blikk for filosofiske poenger i skjønnlitterære motiver. Dessuten skriver hun gjerne med journalistisk klo. Mange artikler i dette utvalget er rike på både vidd og livfullhet.

Sjanger Biografi Språkform Bokmål Lastet opp 23.02.2006 Tema Henrik Ibsen. Henrik Ibsen var en mann som var ganske taus i sto ikke så mye fram offentlig.

Programmene inneholder mange kjente og kjære sanger, samtaler med Prøysen og folk som kjente han og fine tilbakeblikk på livet på Hedmarken. Varighet: 30 minutter per program Den gode lærer i liv og diktning.

RELATERTE BØKER