Drikkegildet i Athen

Drikkegildet i Athen - Platon | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Platon
DIMENSJON
12,44 MB
FILNAVN
Drikkegildet i Athen.pdf
ISBN
6500532579299

BESKRIVELSE

Drikkegildet i Athen utspiller seg på en fest til ære for dikteren Agathon. Festdeltagerne blir enige om å oppheve drikketvangen og i stedet underholde hverandre med taler til Eros' pris. Disse tre platonske dialogene er ikke sære og uforståelige filosofiske avhandlinger. De består tvert imot av levende samtaler med Sokrates som det naturlige midtpunkt. Drikkegildet i Athen er ikke bare den mest helstøpte og kunstnerisk sett mest fullkomne av Platons dialoger, den får oss også til å innse hvordan og hvorfor Sokrates kunne fremelske en hel kulturs filosofi. Denne lydboken innbyr til lytterens egen refleksjon og medtenkning!

Andre utgaver. Drikkegildet i Athen book. Read 1,460 reviews from the world's largest community for readers.

Drikkegildet i Athenutspiller seg på en fest til ære for ... Drikkegildet i Athen Overordnet post: Samlede verker Språk: Norsk (Bokmål) Materialtype: artikler Kilde for metadata: NO-TrBIB (990424515314702202) ... Drikkegildet ble innledet ved at deltakerne valgte en symposion-leder - en sympiarch. Grekerne blandet vinen med vann i en vinbolle - en krater - og det var symposionlederens oppgave å bestemme vinens styrke.

RELATERTE BØKER