Nietzsches samlede verker

Nietzsches samlede verker - Friedrich Nietzsche | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Friedrich Nietzsche
DIMENSJON
4,60 MB
FILNAVN
Nietzsches samlede verker.pdf
ISBN
2798834130680

BESKRIVELSE

Friedrich Nietzsche (1844?1900) retter i sin tenkning en skarp og grunnleggende kritikkmot den vestlige metafysikken og den borgerlige moralen og selvtilfredsheten. Men han er langt fra bare en immoralist. Han leder leseren inn paradoksenes labyrinter og skaper et idéunivers preget av flertydighet og bevegelighet.Nietzsches forfatterskap lar seg derfor vanskelig kategorisere. Han fremstår som enaforismens mester, utkledd i de forskjelligste kostymer. Han er filolog og filosof, Antrikrist og Dionysos, sannsiger og vitenskapsmann. Nietzsches tenkning har satt dype og varige spor i moderne europeisk kultur. Den er opphavettil sterke og motstridende reaksjoner. Nye generasjoner vender stadig tilbake tilNietzsche og finner noe nytt hver gang.Nå kommer hans samlede verker for første gang på norsk. Hvert bind har et nyskrevet etterord om tekstenes tilblivelse, hovedtanker i tekstene samt tekstenes virkningshistorie. Etterordene er forfattet av sentrale norske fagpersoner.

Abonnementet til denne kontoen er utløpt. Medarbeider innlogging Bestemmelsesnøkkel for spor og sportegn .pdf last ned Roy Nordbakke.

Dette skyldes både at hans filosofi kan fortolkes på ulikt vis, og at hans holdning til mange aspekter ved moderne filosofi er ytterst kritisk. Nietzsche har gitt sterke impulser til franske filosofer som Michel Foucault og Jacques Derrida og regnes gjerne som en av postmodernismens forfedre. Nietzsches samlede verker (BOK) Friedrich Nietzsche.

RELATERTE BØKER