Lutherske perspektiver på liturgisk musikk

Lutherske perspektiver på liturgisk musikk Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
11,62 MB
FILNAVN
Lutherske perspektiver på liturgisk musikk.pdf
ISBN
1328992995467

BESKRIVELSE

500-årsjubile'et for den lutherske reformasjon ble behørig feiret i 2017. Denne antologien har sitt utgangspunkt i en konferanse samme år, der den lutherske reformasjonens betydning for utviklingen av kirkens liturgi og musikkliv var tema. Konferansen ble arrangert i Trondheim og var et samarbeid mellom Norges musikkhøgskole, Institutt for musikk NTNU og Kirkerådet. Under hovedtittelen .Lutherske perspektiver på liturgisk musikk" foreleste en internasjonalt sammensatt gruppe om ulike emner innen temaområdet. De fleste artiklene i boka er bearbeidede versjoner av innlegg i konferansen. Artiklene beveger seg fra hovedlinjer i det lutherske syn på kunst og musikk, via utmyntingen av dette i musikalsk praksis i gudstjenesten, til analyse og fortolkning av orgelverker i lys av reformasjonen. To artikler om trekk ved kirkemusikk og liturgi i vår egen tid, sett i luthersk perspektiv, avslutter boka.

Kjell Lejon (red.), Musik & teologi: Reflektioner, tillämpingar och kommentarer.EFS Budbäraren, 2019. 161 s.

Den liturgiske musikken til høymessen av 1977 var basert på variasjon etter kirkeåret (allmenn serie, fasteserie og festserie). 2019 (English) In: Lutherske perspektiver på liturgisk musikk / [ed] Harald Rise, Oslo: Novus Forlag, 2019, p. 141-173 Chapter in book (Other academic) Abstract [en] This chapter discusses some of the different contexts of Clavierübung III, as well as its organization and content.Special attention is given to the title page of the original print and to the question of whether it is justified ... Evangelisk-lutherske kirker er kristne kirkesamfunn som har fått sitt preg av Martin Luthers reformasjon og bruddet med den katolske kirken.

RELATERTE BØKER