Alle hater tryvann: en ordbok for det som har manglet ord

Alle hater tryvann: en ordbok for det som har manglet ord - Sigmund Falch | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigmund Falch
DIMENSJON
4,15 MB
FILNAVN
Alle hater tryvann: en ordbok for det som har manglet ord.pdf
ISBN
5426348319774

BESKRIVELSE

En humoristisk bok som setter ord på ting som til nå ikke har hatt navn. Dette er en bok som gir deg ord for mye vi frem til nå ikke har hatt ord for. For eksempel vil du lære at «Rissa» ikke bare er et lite sted i Trøndelag, men også ordet for det lille pustet som skal til for å dugge ned et brilleglass før pussing. Og heretter vil du også kunne utvide ordforrådet ditt ved å ta i bruk «Grunkestølen» (i Oppland) som en betegnelse på de som er så uheldige å ankomme en fest og finner ut at de er altfor stivt pyntet. For å gi ord til ting, handlinger, følelser og alt det andre som frem til nå ikke har hatt eget ord, har Sigmund Falch for enkelhets skyld tatt i bruk norske stedsnavn. Disse til dels pussige egennavnene gjør i dag ikke særlig nytte for seg annet enn å hjelpe Posten med å skille steder fra hverandre, så gjenbruk av dem er absolutt på sin plass.Sigmund Falch (f. 1965) er prosjektleder i NRK og har bak- grunn som manusforfatter og regissør innen TV og radio. Han var i mange år tekstforfatter i reklamebyrå. Humor har alltid vært formen, og dette har resultert i flere TV- og radioserier, tegneserier, bøker og hundrevis av sketsjer til «Hallo i uken». Falch er fra Hamar og bor på Kolbotn.

... Alle hater tryvann : en ordbok for det som har manglet ord.

Målet med dette oppslagsverket er å lage den beste og mest komplette synonymordboka på nett. «På en måte» og «liksom» irriterer vettet av mange. Men ordene har en funksjon, og kan sogar være eksempler på godt muntlig språk, ifølge forsker. Vi skal her gjøre rede for hvordan det kvenske språket er konstruert, eller bygd opp.

RELATERTE BØKER