Stadnamn i Rogaland

Stadnamn i Rogaland - Inge Særheim | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Inge Særheim
DIMENSJON
4,20 MB
FILNAVN
Stadnamn i Rogaland.pdf
ISBN
1994416299051

BESKRIVELSE

Rogaland har mange gamle namn som er vanskelege å skjøna. Mange av dei inneheld ord som er ukjende for folk flest i dag. Stadnamna er kulturminne som gjev oss opplysningar om natur, samfunn, arbeidsliv og førestellingar i tidlegare tider, og - ikkje minst - om språket vårt. Stadnamn i Rogaland gjev forklaring på dei mest nytta og viktigaste stadnamna og namneledda i Rogaland. Her er òg opplysningar om eldre skrivemåtar og dialektuttale, og tilvising til litteratur der namna er omtala. Inge Særheim er professor i nordisk språkvitskap og tidlegare prorektor ved Universitetet i Stavanger. Han har leia ei stor innsamling av stadnamn i Rogaland og har skrive fleire bøker om dette emnet.

Det er Vest-Telemark Museum, Kviteseid Historielag og Kviteseid Mållag som har gått saman for å digitalisere samlinga til Thor H. Wraa ... Rogaland har mange gamle namn som er vanskelege å skjøna.

Stadnamn i Rogaland gjev forklaring på dei mest nytta og viktigaste stadnamna og namneledda i Rogaland. Her er òg ... Kjøp Stadnamn i Rogaland fra Bokklubber Rogaland har mange gamle namn som er vanskelege å skjøna.

RELATERTE BØKER