Om talekunst

Om talekunst - Marcus Tullius Cicero | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marcus Tullius Cicero
DIMENSJON
4,27 MB
FILNAVN
Om talekunst.pdf
ISBN
7654613687365

BESKRIVELSE

"Om talekunst", "De Oratore", er eit meisterverk innan latinsk prosa. Med denne utgava finst det endeleg komplett på norsk. "Om talekunst" består av tre bøker, og vart til ikring året 55, på ei tid da Cicero var tvinga til å dra seg ut av det politiske livet. Dei er skrivne som samtalar eller dialogar. Talekunst handlar om å overtyde, om korleis ein tale bør byggjast opp, om val av ord og stilnivå og om ei god framføring. Men ingen kan vere ein god talar, seier Cicero, utan at han er eit anstendig menneske - talaren må vera truverdig om folk skal festa lit til han.

Dagene etter 22. juli 2011 er et eksempel, mener han. Kjøp Om talekunst fra Tanum 'Om talekunst', 'De Oratore', er eitmeisterverkinnan latinsk prosa.

Om det vil bidra til babelsk forvirring når det gjelder synkende bibelkunnskaper tror jeg ikke man skal bry seg så mye om, siden det ikke er så lenge siden folk satt i kirkene og ikke skjønte det kvekk da prekenen foregikk på latin. Om talekunst. 1.

RELATERTE BØKER