I blått

I blått - Maggie Nelson | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Maggie Nelson
DIMENSJON
3,81 MB
FILNAVN
I blått.pdf
ISBN
6017916446226

BESKRIVELSE

I blått er en siterende, undrende og påståelig meditasjon over temaene sorg, sex og fargen blå. Gjennom 240 poetisk-filosofiske bemerkninger undersøker Nelson sin egen sorg og tapsfølelse gjennom kulturhistoriens, skjønnlitteraturens, naturvitenskapens og populærkulturens blå prisme. «På et jobbintervju på et universitet, tre menn rett overfor meg ved et bord. I CV-en min står det at jeg for tiden skriver på en bok om fargen blå. Dette har jeg sagt i årevis uten å skrive et eneste ord. Det er kanskje noe jeg gjør for å få livet mitt til å føles mer som det er på vei enn som askeflak som faller fra en tent sigarett. En av mennene spør: Hvorfor akkurat blått? Det er et spørsmål folk ofte stiller. Jeg blir alltid svar skyldig. Vi kan ikke selv velge hva eller hvem vi skal elske, har jeg mest lyst til å svare. Det valget får vi bare aldri.» Den amerikanske forfatteren Maggie Nelson (f. 1973) har gitt ut ni bøker, som fordeles i sjangerne dikt og sakprosa. Argonautene (2015, Pelikanen 2017) ble et gjennombrudd og vant National Book Critics Circle Award. I blått (Bluets) kom første gang i 2009 og regnes som en litterær kultfavoritt.

Det har ellers gått et sagn om at det brant blå lys i Olav Haraldssons fotspor nær Stiklestad. Norge i blått, hvitt og blått Hvor hen du går i li og fjell... Av OLA BOG Jeg hadde nærmere 900 innlegg her på Nye meninger.

Se hele sendingen fra 17. mai her:... Norge i rødt, hvitt og blått, sang fra okkupasjonstiden (1941), skrevet av Finn Valdemar Johan Bø, Arild Feldborg og Bias Bernhoft.

RELATERTE BØKER