Tilknytning og barns utvikling

Tilknytning og barns utvikling - Lars Smith | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Smith
DIMENSJON
9,91 MB
FILNAVN
Tilknytning og barns utvikling.pdf
ISBN
2394540976588

BESKRIVELSE

Boken Tilknytning og barns utvikling er den første samlede presentasjon av dette fagfeltet på norsk. Den gir en presentasjon av teori, forskning og klinisk anvendelse innen et tema som er sentralt plassert i moderne psykologi. Tilknytningsforskningen handler om noen av de viktigste spørsmålene i utviklingspsykologien - atferdens biologiske grunnlag, betydningen av individuelle forskjeller og hvilken rolle tidlige erfaringer spiller for den senere utviklingen. Boken henvender seg til studenter ved universiteter og høyskoler som i forbindelse med forskjellige utdannelser trenger å lære noe om barns sosiale relasjoner. Også fagfolk innen psykologi, psykiatri, barnevern og sosialt arbeid vil ha stort utbytte av å lese den.

Mens selvtillit gjerne kommer av prestasjoner, defineres selvfølelse ut fra hvor mye en person verdsetter seg selv. Bakgrunn: Et godt tidlig samspill har stor betydning for barns utvikling og tilknytning til sine foreldre.Utvikling av den grunnleggende tilknytningen skjer i løpet av barnets første leveår. Det er derfor viktig med tidlig innsats for å avdekke utfordringer. De refererte studiene angir noen viktige områder hva gjelder tilknytning og fosterbarn: De ulike tilknytningsmønstrene har ulik virkning på samspillsdynamikken mellom fosterbarn og fosterforeldre.

Ved gjenforening vil de trenge en periode med nærhet og trøst før de igjen viser vanlig aktivitet (opp til 2 - 3 års alder). 4 faser i utviklingen av tilknytning (Schaffer & Emerson 1964): 1. betydning for barnets videre utvikling, og er med dette svært aktuelt i barns utvikling.

RELATERTE BØKER