Filosofiske undersøkelser

Filosofiske undersøkelser - Ludwig Wittgenstein | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ludwig Wittgenstein
DIMENSJON
7,63 MB
FILNAVN
Filosofiske undersøkelser.pdf
ISBN
8920804121646

BESKRIVELSE

I denne boka er det språkets faktiske bruk som står i fokus. Gjennom begreper som "regelfølging" og "språkspill" framstiller Wittgenstein sitt syn på språket som en praksissammenheng. Å forstå et begrep innebærer å beherske et språkspill som igjen henger sammen med en livsform.

Peter Hacker og Gordon Baker har tatt for seg Wittgensteins såkalte oversiktlige framstillinger ( übersichtliche Darstellung ), altså hans metode for opprydding i språklig forvirring, og forklarer hvordan de mener framstillingene skal fungere. Kjøp 'Filosofiske undersøkelser om den menneskelige frihets vesen og de dermed sammenhengende temaer' av Friedrich W.J. Schelling fra Norges raskeste nettbokhandel.

Sammen med William James regnes han som grunnlegger av det som siden har vært kjent som den amerikanske pragmatismen. Peirce har hatt stor innflytelse ikke bare på pragmatismen, men også på semiotikken og transcendentalpragmatikken.

RELATERTE BØKER