Den norske kirkes bekjennelsesskrifter = Vedkjenningsskriftene til Den norske kyrkja

Den norske kirkes bekjennelsesskrifter = Vedkjenningsskriftene til Den norske kyrkja En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
10,53 MB
FILNAVN
Den norske kirkes bekjennelsesskrifter = Vedkjenningsskriftene til Den norske kyrkja.pdf
ISBN
8295301570729

BESKRIVELSE

Hva står egentlig lutheranere for i dag? Det er det ikke alltid enighet om. Siden vi i år markerer at det er 500 år siden starten på reformasjonen, er det spesiell grunn til å understreke at vi i alle fall ikke må overse det som kirken har sagt - det som gjelder de grunnleggende spørsmålene om troen og om livet vårt med Gud og med hverandre. Det kirken har sagt og vedkjent seg, møter vi på en særlig måte i de bekjennelsesskriftene som er samlet i denne boken. Det er de oldkirkelige trosbekjennelsene (Den apostoliske, Den nikenske og Den athanasianske), Den augsburgske bekjennelsen og Luthers lille katekisme. Dette er bekjennelsesskriftene for Den norske kirke som er en del av den verdensvide evangelisk-lutherske kirke. Vi gir disse bekjennelsesskriftene ut i en ny, utvidet utgave av det som har vært en standardutgave i mange år, Arve Brunvolls "Den norske kirkes bekjennelsesskrifter", nå med Kjell Olav Sannes som medutgiver og medforfatter. Vi gir dem ut ved reformasjonsjubileet, overbevist om at dette også i dag er aktuelle ord om hva kristendom er. Boken inneholder tekster både på bokmål og nynorsk.

Siden vi i år markerer at det er 500 år siden starten på reformasjonen, er det spesiell grunn til å understreke at vi i alle fall ikke må overse det som kirken har sagt - det som gjelder de grunnleggende ... Bekjennelsesskrifter, symbolske bøker, skrifter som et kirkesamfunn har som sine offisielle og rettslig bindende lærenormer ved siden av Bibelen.Den norske kirkes bekjennelsesskrifter er fastslått i Christian 5s norske lov 1687 og omfatter den apostoliske trosbekjennelse, den nikenske trosbekjennelse, det athanasianske symbol, Luthers lille katekisme og den Augsburgske konfesjon. Kjøp Den norske kirkes bekjennelsesskrifter = Vedkjenningsskriftene til Den norske kyrkja fra Bokklubber Hva står egentlig lutheranere for i dag? Det er det ikke alltid enighet om. Siden vi i år markerer at det er 500 år siden starten på reformasjonen, er det spesiell grunn til å understreke at vi i alle fall ikke må overse det som kirken har sagt - det som gjelder de grunnleggende ... Den norske kirke (tidligere også kalt «statskirken») er det største trossamfunnet i Norge og var inntil den 21.

Fri frakt fra {0} kr. Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Hva står egentlig lutheranere for i dag? Det er det ikke alltid enighet om.

RELATERTE BØKER