Kampen

Kampen - Norman Mailer | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Norman Mailer
DIMENSJON
5,8 MB
FILNAVN
Kampen.pdf
ISBN
5956161629393

BESKRIVELSE

Begivenhetene utspiller seg i Kinshasa, hovedstaden i Zaire. Datoen er 30. oktober 1974. I det ene hjørnet står den regjerende verdensmesteren i tungvekt George Foreman, fryktet for sin enorme slagstyrke. I det andre hjørnet står Muhammad Ali, bokseren som ble fratatt mestertittelen uten å ha tapt en eneste kamp. Norman Mailer er dramaets tredje hovedperson. Han dekker verdensbegivenheten for Playboy Magazine, og i ukene før kampen rapporterer han fra de to kamphanenes leire, fra Kinshasas støvete gater og fra hotellet hvor det internasjonale pressekorpset er innkvartert. Mailer går tett på begivenhetene, og beskriver stemningen før og under kampen. Han briljerer med sin kunnskap om boksing, og gir en usedvanlig levende og nærgående skildring av trenere, sparringspartnere, promotorer, pressefolk og supportere. Men han benytter også anledningen til å reflektere over afrikansk stammepsykologi, kolonialisme, islam (Ali er muslim) og afroamerikansk kultur. Da kampdagen endelig opprinner skifter fortellingen gir. Mailer tilbringer de siste timene med Ali og hans følge. Han er med dem i bussen til stadion og helt inn i garderoben før Foreman og Ali entrer ringen foran 60.000 elleville tilskuere. "Kampen" er et mesterlig innblikk i historiens største sportsbegivenhet, en knock-out av en bok! "Man kan gjennomsøke all verdens sport- og idrettslitteratur uten å finne en bedre bok." -- Washington Post"

Kirken: Bøgata 1, 0655 Oslo. Menighetshuset: Normannsgata 55, 0655 Oslo. Kampen Kaffe & Bar.

Få resultater og nyheter fra VG for fotball, ishockey, og håndball. Kampen Omsorg+ er blant de første som i norsk sammenheng tok i bruk smarthus- og velferdsteknologiske løsninger. Installasjonen består av intern trygghetsalarm til husvert, elektronisk låssystem, nettbrett, nattlys med bevegelsessensor, komfyrvakt, vannføler, temperaturstyring. Han gikk på Kampen skole.

RELATERTE BØKER