Til forsvar for mennesket

Til forsvar for mennesket - Aasmund Brynildsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aasmund Brynildsen
DIMENSJON
12,53 MB
FILNAVN
Til forsvar for mennesket.pdf
ISBN
3179428699200

BESKRIVELSE

Forlagets omtale:Forfatterskapet til Aasmund Brynildsen (1917 - 1974) var spesielt og tidløst. På kryss og tvers gjennom historie, religion, filosofi, psykologi, politikk, naturvitenskap, litteratur og billedkunst formidlet han sine tanker med et sjeldent klarsyn. "Her var ikkje mange som han! Kanskje ingen!"skrev dikterhøvdingen Olav H. Hauge i dagboken sin utpå høsten1974 da han fikk vite at Brynildsen var død. Forfatteren Alfred Hauge skrev i et minneord: "Kor mange som verkeleg visste at han var ei av dei største ånder vårt land fostra i vår samtid, det torde eg ikkje ha sagt noko om. Sjølv veit eg at han var det. Og ettersom år og tid går, vil fleire bli klår over det."I dag - 40 år etter - har mange av Brynildsens essays fortsatt stor aktualitet. Hans helhetlige refleksjoner om liv og død, tro og viten, frihet og forpliktelse kan gi et dypere perspektiv på vår tids tiltagende polarisering. Og kanskje også et håp - om evnen og viljen til erkjennelse er til stede.

I boken Die Menschenerziehung (The Education of Man), først publisert i 1898, formulerer han en pedagogisk målsetting om å oppdra barn til reflekterte og fritenkende mennesker. Til forsvar for Israel John Hagee. Varenummer: 9788276891522.

Forsvar er stort sett noe som aktiveres i pressende situasjoner og forsvinner når belastningen opphører, men det kan også utvikles til et fiksert, rigid, psykopatologisk system i form av symptomdannelse, karaktertrekk med mer. Lørdag samlet over 5.000 mennesker seg i Odda for å protestere mot nedleggelse av lokalsykehus rundt om i landet. Et nasjonalt nettverk til forsvar for de små sykehusene er i emning. Til forsvar for stjerner og luksus.

RELATERTE BØKER