Poesien som vitne

Poesien som vitne - Czeslaw Milosz | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Czeslaw Milosz
DIMENSJON
5,2 MB
FILNAVN
Poesien som vitne.pdf
ISBN
1509885678844

BESKRIVELSE

Milosz fikk i 1980 Nobelprisen i litteratur. Om denne boken, som er forelesninger han holdt ved Harvard i 1981-82, sier han; "Jeg har kalt denne boken Poesien som Vitne, fordi vi ikke er vitne til den - den er vitne til oss". Boken inneholder i alt 6 kapitler om litteratur, kultur og historie, emner som ikke gjensidig utelukker hverandre, snarer tvert i mot. Her veves de naturlig sammen, med sitater av og henvisninger til kjente og ukjente forfattere.

Hans livshistorie rommet den palestinske kampen, og poesien manifesterer lengselen og lidelsen som banker i alle eksilhjerter: "an incurable malady called hope". vitne - verb uttale seg som vitne, stadfeste, bekrefte sannheten i, riktigheten av, etter innstevning avgi forklaring for en domstol For deg som skal vitne i retten er det laget en film som viser hva som gangen i en straffesak, fra hendelsen skjer og til dom er avsagt. Et vitne er en person som kan fortelle om egne opplevelser av en gitt hendelse eller som har sett eller hørt hva som har skjedd med andre, de omtales ofte også som 'øyenvitner'. Begrepet 'vitne' brukes som oftest i juridisk forstand om en person som forteller om egne opplevelser eller vitner på vegne av andre. Passiv verbbøying av vitne Den passive verbformen av vitne er vitnes.

Relaterte oppslagsord egnet for kryssord: Avsløre, bevitne, røpe, tilkjennegi Et vitne er en person som gir en forklaring om hva han eller hun i et visst tilfelle har sett, hørt, tenkt, ment, følt eller sagt.. Norge.

RELATERTE BØKER