Fisk som råstoff

Fisk som råstoff - Leif Lynum | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Leif Lynum
DIMENSJON
7,35 MB
FILNAVN
Fisk som råstoff.pdf
ISBN
6574185425491

BESKRIVELSE

Boka tar for seg de kjemiske og biokjemiske reaksjoner som skjer ved lagring av fersk fisk, og beskriver hvordan et høyt kvalitetsnivå kan opprettholdes. Boka er skrevet som et grunnlag for undervisningen i råstofflære i fisketeknologi ved Statens næringsmiddeltekniske høgskole i Trondheim. Kvalitetsutviklingen under lagring forklares ut fra autolyse pga. fiskens egne enzymer i muskler og tarmkanal og bedervelse pga. bakterievirksomhet. Det blir lagt sterk vekt på tiltak som kan gjøres for å begrense bakterieveksten i form av bedre hygiene og moderne lagrings- og konserveringsmetoder. Boken beskriver kvalitetssystemer som passer for fiskeindustrien med utgangspunkt i de amerikanske HACCP-planer for kvalitetsstyring i ISO 9000-normene for produksjon, sikkerhet og salgsavtaler. Til slutt behandles kvalitetsanalyse ved hjelp av sensoriske, fysiske og kjemiske målemetoder og bakteriologiske kontrollmetoder. Lynum har fått Industri- og næringsstipend fra Norges fiskeriforskningsråd for å studere virksomheten i norsk fiskeindustri og vikarstipend fra det regionale høgskolestyret i Sør-Trøndelag for å skrive dette verket. Leif Lynum er cand.real. med hovedfag i zoologi og er ansatt som høgskolerektor ved Avdeling for mat og teknologi, HiST. Han startet sin karriere som vitenskapelig assistent ved Zoologisk institutt ved Universitetet i Trondheim og har i mange år undervist i grunnskole og gymnas. Han er en av forfatterne bak det prisbelønte læreverket Dette er naturfag.

Boka er skrevet som et grunnlag for undervisningen i råstofflære i fisketeknologi ved Statens næringsmiddeltekniske høgskole i Trondheim. Kvalitetsutviklingen under lagring forklares ut fra autolyse pga.

Hvorfor frysing. Hvitfiskindustrien i Nord-Norge har ujevn tilgang til råstoff gjennom året. Fisk som råstoff: Lydbøker: Varetype: bok: Pris kr: 448: Cd-rom: ISBN-13: 978-82-519-1254-9: Forfattere: Leif Lynum: Video: Antall sider: 262: Språkform: bm: Plansjer: Innbinding: Innb.

RELATERTE BØKER