Mykle

Mykle - Anders Heger | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anders Heger
DIMENSJON
10,10 MB
FILNAVN
Mykle.pdf
ISBN
1046823494494

BESKRIVELSE

Boken tar for seg barne- og ungdomsårene til Agnar Mykle i Trondheim, den unge handelslærerens skjebnesvangre opphold i Nord-Norge, årene ved Handelshøyskolen i Bergen og møte med Jane, forfatterdebuten og innvielsen i det litterære miljø i hovedstaden, og livet og hendelsene etter rettssaken. Heger har hatt et stort kildemateriale til rådighet, 30 000 sider etterlot Mykle seg. De fleste av dem skrevet etter at landet hadde slått ham i taushet gjennom norgeshistoriens mest omstridte og følelsesladete rettssak. Med bibliografi og litteraturliste.

august 1915 i Trondheim, død 14. januar 1994 i Asker) var en norsk forfatter og dukketeaterkunstner.Hans mest berømte bøker, romanene Lasso rundt fru Luna og Sangen om den røde rubin, er blitt stående som høydepunkter i norsk litteraturhistorie.Den sistnevnte romanen førte til at Mykle i 1956-57 sammen med Gyldendal forlag ble straffeforfulgt på ... Agnar Mykle var en norsk forfatter og dramatiker, født i Trondheim.

Mest kjent er han for romanen Sangen om den røde rubin , som ble beslaglagt etter dom i byretten for brudd på sedelighetsparagrafen. Dommen ble omgjort av høyesterett året etter. Mykle (uttales «Nøkle» på lokal dialekt) er en innsjø som ligger i Kongsberg kommune i Viken.Den er en del av Siljanvassdraget som renner ut i Farris ved Larvik.

RELATERTE BØKER