Minnekrise og minnebilder

Minnekrise og minnebilder - Ragnhild Evang Reinton | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ragnhild Evang Reinton
DIMENSJON
6,58 MB
FILNAVN
Minnekrise og minnebilder.pdf
ISBN
7446959414726

BESKRIVELSE

I kjølvannet av Marcel Prousts monumentalverk På sporet av den tapte tid, og for en generasjon som ifølge Walter Benjamin må være en av de mest prøvede i historien, har det vært skrevet utrolig mange verk om erindring. Litteraturens bidrag til temaet er blant annet at den ser erindringen fra innsiden, fra erfaringens og den subjektive sidens ståsted, der den enkeltes følelser og tanker utspiller seg, og der mellommenneskelig utveksling er en viktig faktor. Slik kan den vise hvordan historiske hendelser slår inn i livsverden og hvordan den subjektive erindringen er innvevd i kollektive minne.kulturer. Så det er mange grunner til å skrive en bok om litteratur og erindring... Ragnhild Evang Reinton er professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo.

og for en generasjon som ifølge Walter Benjamin må være en av de mest prøvede i historien, ... Pris: 271,-. heftet, 2015.

århundret" (2015).Hun arbeider for tiden med et prosjekt om Benjamin og den franske poeten Charles Baudelaire. Katrine Køster Holst (1979 Århus) bor og arbeider i Norge.

RELATERTE BØKER